sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Jos haluat nauraa

Hervoton ja siinä sivussa vähän romanttinenkin on Pascal Chaumeilin ensimmäinen pitkä leffa Heartbreaker. Juoni on omintakeinen. Herrasmieshuijari Alex Lipp (Romain Duris) apureineen on erikoistunut naisten hurmaamiseen ja tekee töitä toimeksiannosta. Sydäntenmurskaaja Alexin voi pestata hätiin, jos nainen on ajautunut huonoon parisuhteeseen tai muuten vain hengailee ystäviensä mielestä väärän tyypin kanssa. Homma toimii pomminvarmasti: Alexin käsittelyn jälkeen silmät avautuvat ja nainen tajuaa vaihtaa miestä ja maisemaa. Kunnes eräänä kauniina päivänä Alexin ammatillinen suojakuori pettää ja hän rakastuu uhriinsa.

Kohtalokasta naista esittää kelvollisesti rouva Johnny Depp, näyttelijätär Vanessa Paradis. Hän tyytyy roolissaan enimmäkseen eteeriseen kauneuteen, mutta sitäkin enemmän ruutia ja vääntöä löytyy vastanäyttelijöistä. Alexia esittävä Romain Duris naurattaa iskurepliikeillään ja ”kuumalla tanssillaan”. Julie Ferrier on Alexin sisar ja loistaa kameleonttimaisena muuntautujana. Ja sokerina pohjalla François Damiens, joka on kömpelönä apurina yksinkertaisesti hysteerisen hauska.

Loppu on toki ennalta arvattavissa mutta se ei tällä kertaa katsojaa harmita. Alex apureineen on niin uskomattoman kekseliäs porukka, että kyydissä viihtyy helposti parituntisen. Tämän kepeän romanttisen komedian charmi on peräisin Ranskanmaalta. Hollywoodissa tämäkin olisi tehty toisin (Bollywoodista puhumattakaan!). Kolme tähteä naurunsekaisesta leffahetkestä! // Tarja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti