sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Kuin elävästä elämästä

Kerron sinulle kaiken on kuin kappale elämää. Siinä rakastutaan, petytään, pohditaan minuutta ja välillä toisiakin ihmisiä. Ja lopulta uskotaan, kaikesta huolimatta, tulevaan.

 Elokuva kertoo sukupuolensa miehestä naiseksi vaihtaneesta Maaritista (upea Leea Klemola). Koulutusta vastaavaa työtä ei sukupuolenkorjauksen tehneelle naiselle Suomesta löydy, ja itsensä Maarit elättää siivoojana. Välit entiseen vaimoon ovat katkenneet ja siinä samalla myös suhde omaan tyttäreen.

Ankeista lähtökohdista huolimatta Maarit on yllättävän tasapainoinen. Hän on joutunut pohtimaan, kuka hän todella on. Ja tärkeintä hänelle on olla oma itsensä, vilpittömästi ja avoimesti.

Maaritin elämä näyttäisi soljuvan omalla painollaan töissä käyden, lenkkeillen ja futismatseja seuraten. Kunnes kuvioihin mukaan tulee Sami (Peter Franzen).

Naimissa oleva Sami ja Maarit rakastuvat. Suhteen myötä myös Samin väljähtänyt avioliitto näyttäisi saavan kipinää alleen.

Kerron sinulle kaiken on laadukas suomalainen draamaelokuva, yksi viime vuosien parhaista. Se kertoo ihastumisesta, erilaisuuden kohtaamisesta, hyväksytyksi tulemisen halusta ja pettämisestä. Elokuva on samalla kipeä, katkera ja suloisesti toivoa antava.

Maaritia esittävä Klemola on roolissaan uskomattoman hyvä. Hän on samaan aikaan herkkä ja itsevarma, ylpeä ja haavoittuvainen. Upea roolisuoritus ei selitä hahmonsa motiiveja tai toiveita puhki, vaan kuvaa niitä jopa yllättävänkin kiihkottomasti. Miksi Klemolaa ei näe elokuvissa useammin?

Neljä tähteä, joista yksi on omistettu Leea Klemolalle.

//Antti

1 kommentti:

  1. Niin samaa mieltä! Ja hyvä havainto - vaadimme enemmän Klemolaa!

    VastaaPoista