lauantai 2. maaliskuuta 2013

Räks ja pum


Gansterisota tapahtuu vuoden 1949 Los Angelesissa. Amerikka nuolee haavojaan sodan jälkeen ja gangsterit tiukentavat otettaan enkelten kaupungista. Joukko poliiseja ottaa lain omiin käsiinsä ja nousee vastaiskuun.
Leffa on nimeään myöten lajityypissään tiukasti kiinni. Testosteroni höyryää, ja ääniraita on pelkkää luotien rapinaa. Käsikirjoitus on jokseenkin putkiaivoinen ja henkilökuvat sarjakuvamaisia. Paha on pahaa ja hyvä hyvää ilman sen kummempia ulottuvuuksia tai taustoituksia.

Joukkoon on yritetty sirotella sodasta palanneiden miesten toipumistarinaa ja yleviä ajatuksia amerikkalaisista perhearvoista. Kaikki tämä kuitenkin hukkuu pumppuhaulikon lauluun. Loppua kohti erikoistehostemiehille on annettu tuotannossa kaikki valta. Tarinaa viedään eteenpäin lähinnä nyrkein, ja Gangsterisota taantuu pelkäksi veriseksi mätöksi.
Ryan Gosling 40-luvun vetimissä on riittävä syy
istua kaksi tuntia pimeässä.
 












Onneksi näyttelijäjoukossa on mukana Ryan Gosling, jota toki katsoo pari tuntia vaikka hän tiskaisi vanhoissa verkkareissa. Gosling-lisä mukaan laskettunakin tämä leffa saa minulta vain kaksi pistettä. // Tarja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti