sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Hukka peri

Vastikään saimme lukea, että Julia Roberts on ottanut ilkeän äitipuolen pestin Grimmin veljesten satuun perustuvassa Snow White -leffassa. Samoihin aikoihin starttaa tiettävästi toinenkin Lumikki-tuotanto, jossa nimiosaa esittää Twilight-tähti Kristen Stewart.

Viime perjantaina puolestaan tuli ensi-iltaan Red Riding Hood, jossa Punahilkan tuttuun tarinaan on otettu potkua ihmissusimyytistä.

Mistä näitä satuja oikein tulee? Loppuivatko uudet tarinat, kun käsikirjoittajat yhtäkkiä kaivavat satukirjoja esiin hyllyistään?

Red Riding Hoodin on ohjannut Catherine Hardwicke, sama tekijä, joka ohjasi Twilight-sarjan ykkösosan. Näyttelijätkin ovat osin samat.

Twilight Houkutus on kelpo leffa, jonka viitsii katsoa kahteenkin kertaan. Punahilkka sen sijaan on todella sekava soppa, joka pitkästyttää melkein alkuminuuteillaan. Juonella on liian kiire, miehitykset ovat pielessä ja musiikki pauhaa. Kamera hakeutuu uudelleen ja uudelleen nimirooliin kiinnitetyn Amanda Seyfried -paran säikähtäneisiin kalansilmiin. Ja loppujen lopuksi sudeksi paljastuu täysin ”väärä” ja epälooginen hahmo. Hohhoijaa.

Kysymys kuuluu: miksi Hardwicke onnistui Twilightissa mutta lipeää Punahilkassa niin pahasti metsään? Yksi veikkaukseni on elokuvan miljöö. Twilight kuvaa pohjimmiltaan tavallistakin tavallisempaa high school -elämää, jonka vampyyrit ja ihmissudet haastavat kiinnostavalla tavalla. Red Riding Hood sen sijaan sijoittuu määrittelemättömään aikaan ja outoon yhteisöön, joka tuo lähinnä mieleen eristyneen uskonlahkon. Onkohan Hardwicken ollut yhtä vaikea samastua ympäristöön kuin minun katsojana?

Monta muutakin syytä floppiin löytyy, mutta Punahilkkaan ei kannata enempää ruutia tuhlata. Tämä leffa saa minulta yhden tähden, ja se tulee lähinnä kuvauksesta upeissa vuoristomaisemissa.

Pakko vain kysyä, mitä ihmettä on tapahtunut Gary Oldmanin ennen niin upealle uralle? Hänetkin voi bongata tästä all inclusive -sillisalaatista.

Lopuksi haluan lähettää terveisiä Lumikki-leffoja tehtaileville Hollywood-tuottajille, nimittäin ehdotukseni seitsemän kääpiön castingista. Dream teamiini kuuluvat Tom Hanks (Viisas), Russell Crowe (Jörö), Rhys Ifans (Unelias), Robin Williams (Lystikäs), Charlie Sheen (Nuhanenä), Hugh Grant (Ujo) ja Taisto Oksanen (Vilkas). And the oscar goes to… // Tarja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti